១- ដាំទឹកអោយពុះ
២- ច្រៀកសាច់បីជាន់ជាចម្រៀកវែងប្រហែល មួយតឹក កម្រាស់ពីរធ្នាប់។៣- ដាក់ស្ងោរអោយផុយស្បែក។
៤- ស្រង់បានហើយ ប្រឡាក់អំបិល អោយប្រៃល្មម ទុកចោល ប្រហែលកន្លះម៉ោង
៥- ដាំខ្ទះខ្លាញ់ ចំនួនកាចខ្ទះ អោយក្តៅខ្លាំង ក្នុងឆ្នាំងដែលមានគម្រប។
៦- ទម្លាក់សាច់ជ្រូកស្ងោរ ទៅក្នុងខ្ទះដែលមានខ្លាញ់ក្តៅនោះ បំពងអោយក្រឡោតស្បែក ឡើងក្រហម។ ទម្លាក់សាច់ភ្លាម គ្របឆ្នាំងភ្លាម ការពារក្រែងខ្លាញ់ផ្ទុះ ខ្ទាតត្រូវខ្លួន ត្រូវភ្នែក នាំរលាក។
៧- ពេលសាច់ជ្រូកឡើងពងក្រហមហើយ សូមស្រង់ចេញ យកមកហាន់បរិភោគ ជាមួយ ទឹកសៀងខ្មៅផ្អែម និង ទឹកម្ទេស។
Comments
Post a Comment