តើធ្វើដូចម្តេចដើម្បីធ្វើឱ្យជើងមាន់ pickled
រៀបចំសម្ភារឧបទេស :
ជើងសាច់មាន់: 500 ក្រាម
ប្តូរ (kumquat): 150 ក្រាម
Lemongrass: សាខាចំនួន 10
ម្ទេសម្ទេស: 5 សល់
ខ្ញី: 200 ក្រាម
ស្រាស: 200 មីលីលីត្រ
Vinegar: 3 ស្លាបព្រា
ទឹកត្រី: 3 ស្លាបព្រា
ទឹកដែលបានច្រោះ: 300 មីលីលីត្រ
ស្ករ: 3 ស្លាបព្រា
ស្លឹក Lemon: 10 ក្រាម
**** ចាប់ផ្តើម
កាត់ជើងជើងមាន់។ កាច់ជើងមាន់ជាមួយខ្ញីកំទេចស្រាពណ៌សដើម្បីបំបាត់ការលាងសម្អាតទឹកត្រជាក់លាងទឹក។
យកផ្នែកស្លឹកចាស់នៃស្លឹកគ្រៃរលំកាត់ចូលទៅក្នុង 3 សង់ទីម៉ែត្រឬសូម្បីតែកោសិកាស្ដើង។
បំបែកពពុះយកគ្រាប់ពូជកាត់បំណែកឬទុកវាចោលតែម្នាក់ឯង។
កាត់ឧបករណ៍ប្តូរទៅជាចំណិតស្តើង។ វាគឺអាចធ្វើទៅបានដើម្បីយកចេញឬយកគ្រាប់ពូជ។
ចំអិនទឹករំពុះ, ជើងមាន់ឆ្អិនជាមួយខ្ញីនិងស្លឹកគ្រៃ 1/2 ។ នៅពេលជើងមាន់ទុំយកវាចេញហើយត្រជាក់ពួកគេនៅក្នុងទឹកកកយកវាចេញ។ ដាក់ជើងមាន់នៅក្នុងបន្ទប់ទូទឹកកករយៈពេលប្រហែល 20 នាទីដើម្បីឱ្យមានភាពច្បាស់លាស់។
លាយជើងទឹកមាន់លាយដោយយោងតាមរូបមន្ត: 3 ស្លាបព្រាទឹកខ្មេះ 3 ស្លាបព្រានៃទឹកត្រី 300 មីលីលីត្រទឹកត្រង 3 ស្លាបព្រានៃជាតិស្ករ។ កូរល្បាយនិងឆ្អិន។ នៅពេលដែលល្បាយឆ្អិន, អ្នកបន្ថែមស្លឹក lemongrass, ម្ទេស, និងស្លឹក lemon ទៅសុទ្ធ។ ទឹកបានឆ្អិនម្តងទៀតហើយបានបិទចង្ក្រាន។
យកជើងមាន់ចេញពីទូទឹកកកដាក់វានៅក្នុងពាងចាក់ទឹកត្រជាក់ត្រាំលាយចូលក្នុងពាងដូច្នេះជើងមាន់ត្រូវបានជន់លិច។ ប្រើក្រដាសពងក្រពើនៅលើកំពូលដើម្បីរារាំងជើងមាន់មិនឱ្យអណ្តែត។ ជើងមាន់ Pickled ប្រហែលមួយថ្ងៃគឺអាចបរិភោគ។
សូមជូនពរឱ្យអ្នកទទួលបានជោគជ័យ
ចូលចិត្តនិងជាវប៉ុស្តិ៍ដើម្បីទទួលបានវីដេអូម្ហូបអាហារថ្មី
like and subscribe the channel to receive new food videos
thank you !!!
Comments
Post a Comment