វិធីធ្វើជ្រក់ស្ពៃជើងទា

ធ្វើ ជ្រក់
-----------
# គ្រឿងផ្សំ
- ស្ពៃជើងទា ៣ គីឡូក្រាម
- រំដេង ២ ខាំ
- អំបិល គ្រោះ ២ ខាំ
- ស្ករស ក គីឡូក្រាម
- ចិត ស្ពៃ ជា ចំណិត -៣ ទឹក ហើយ យក ត្រាំទឹក (កុំ ភ្លេច ច្របាច់ ក្រូច) ១០ ទៅ
- ដាំទឹក ក្តៅ (មិនបាច់ ពុះ ទេ ៧០-៨០ អង្សា) យក ស្ពៃ មក ស្រុស ២-៣ នាទី ហើយ ស្រង់ យក លាង ទឹក ត្រជាក់ រួច ស្រង់ ដាក់ ក ញ្រែ ្ច ង ទុក មួយ ឡែក។
- បុក រំដេង នឹង អំបិល គ្រោះ ចូល គ្នា (ដូច ក្នុង រូប)
- ដាំទឹក ស្ករស ១
- យក ស្ពៃ ច្របាច់ ជា ១ អំបិល រំដេង ម្តង ១ ម្តង ១ រួច ផ្អាប់ ទុក ៣-៥ ម៉ោង, ស្រង់ ស្ពៃ (ទឹកអំបិល ចេញពី ស្ពៃ មិន យក ទេ)
- រៀប ស្ពៃ ចូល
- ចាក់ទឹក ស្ករ ចូល ស្មើ ឬ លេច ស្ពៃ រួច គ្រប ទុក
៣-៥ ថ្ងៃ អាច លូក មក ទទួលទាន បាន ហើយ។
មិនបាច់ ស្រុស លាង (ខែ រំដេង ភ្លក់មើល ពេក ហើយ ចាក់ទឹក ស្ករ គ្រប ទុក ជាការស្រេច
ជួយ ចែករំលែក ផ្សេងទៀត បើសិន បងប្អូន មាន រូបមន្ត ពិសេស ខុសប្លែក ពី នេះ។
# បញ្ជាក់ ៖ បើ បងប្អូន ខ្លាច ប្រៃ ខ្លាំង បន្ថយ អំបិល, បើ មិនសូវ ចូលចិត្ត ក្លិន បន្ថយ រំដេង,
ចំពោះ ការ





Comments